Bursdagshelg!

2611aLørdag startet med en sen og god frokost, bestående av blant annet ferskt grytebrød, linsepostei, chiapudding med kakaopulver og bringebær. Dagen fortsatte som en vanlig helgedag, med fyr i peisen og ski på TV, før vi ruslet inn til byen. Der skulle det være Lysfest, og vi måtte selvfølgelig få med oss årets fyrverkeri. Jeg har litt vanskelig for å bestemme meg når det gjelder fyrverkeri. En liten del av meg synes synd på dyrene som må høre smellene, mens en litt større del av meg tenker iih woww. Vi har en hund som ikke bryr seg om bråk og smell, så da blir det liksom litt sånn at jeg mer tenker den siste tanken. Dårlig menneske, jeg vet. Etter fyrverkeriet kjøpte vi vepsebol, og satte oss ned i en sofa inne på Konsertpaleet. Vi skulle nemlig se Fabeldyr! Jeg hadde som innstilling at jeg sikkert ikke kom til å like den, men at jeg måtte jo se den, så… Det endte jo heldigvis med at jeg ble ganske positivt overrasket. Da filmen var ferdig var det tid for middag på Pygmalion, og med burger og øl godt plassert i magen, var det slutten på den dagen.

2611bAlt dette for å feire han her, altså. Han hadde bursdag på torsdag, men da ble det bare en liten feiring, bestående av kake og kakemenn, julebrus og juleøl.

11bbhelg62611cPå søndag kjørte vi ut til Tertnes, hvor vi gikk på stiene nede ved sjøen. Vi var ei god stund på leting etter et fint sted å ta et julete kalenderbilde for desember, men på det fine stedet vi til slutt fant fikk alle tre sola midt i fleisen, og bildene ble ubrukelige. Samt at Mildred sutret seg utålmodig gjennom hele seansen, noe som er utrolig irriterende. Vi hadde altså en dårlig start på turen, noe vi har funnet ut at er typisk for de fleste turene vi er på. Dårlig start, men ender bestandig bra.

2611eVi kom oss bort til Grønskjeret akkurat i tide til å se sola forsvinne ned bak Askøy.

2611dJeg satt og dinglet med beina på et stupebrett resten av turen, mens Mildred fikk løpe rundt som en gal liten banan på den store gressflata. Kastet på pinner hun fant, og bjeffet på ei kråke som ikke kunne brydd seg mindre. Da turen var over, og vi var vel tilbake i bilen, kjørte vi videre til Plantasjen for å kjøpe et tre som nå står og lyser opp ute på verandaen.

2611fOg med det første adventslyset tent, var bursdagshelgen over.